Aagje Dom

Aagje Dom is actrice, logopediste en stemcoach.

Ze werd bekend bij jongeren als Jasmijn, uit de Ketnetserie W817. Gefascineerd door het werk van H.C. Andersen maakte ze theatrale bewerkingen van “Het Lelijke Kleine Eendje” en “De kleine zeemeermin”. Samen met Rudy Cleemput richtte ze in 2005 de vzw Duizendeneen op, waaronder ze samen “Mama Moussaka”, “Mariken”, “De zee van Andersen” en “Veel Vijvers en Prinsessen” uitbrachten. Een samenwerking met muzikante Greet Garriau (Fluxus) maakte deze laatste twee theatervoorstellingen compleet. Verder creëerde Aagje verschillende voorstellingen zoals “Barber en Vlam” (i.s.m. acteur Jan Bollen), “Othello” (i.s.m. Jan Bollen en Villa Basta) en “Gombeer Brombeer” (i.s.m. huis FONTEIN vzw). Aagje was gastacteur bij theatergezelschappen zoals Theater Luxemburg, Theater Froe Froe, Farce Cancan, Het Echt Antwaarps Teater, enz,…

Door haar interesse in de werking van de stem en het stemgebruik van de acteur besloot Aagje in 2006 een opleiding logopedie te volgen aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen. Terwijl ze als actrice actief bleef, smeet ze zich vol overgave op deze opleiding. In 2009 studeerde ze af als logopediste. Momenteel combineert ze haar acteerwerk met een eigen logopedische (stem)praktijk, de Logostudio. Als stemcoach geeft ze stemworkshops voor artistieke stemgebruikers of andere podiumsprekers.

Verder verleent ze regelmatig haar stem aan animatiefilms. Je kan ze horen in “Het Monster van Parijs” (als Lucille), “Ice Age 4” (als Peaches), “Mr Peabody” (als Penny) en “Stip en Vlek” (vertelstem). Ze dubte ook voor verscheidene televisieseries zoals “Miss BG” (Ketnet), “SamSam” (Ketnet), “Bibi en Tina” (Ketnet), “Sally Bollywood” (Ketnet), “Tabaluga” (VTMKzoom), Vipo (VTMKzoom), “De Kleine Prins” (Ketnet) en vele andere….